Een trouwjurk op maat laten maken: hoe gaat dit in zijn werk?

Een trouwjurk op maat laten maken: hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer je bij Griet Bosselaers een eerste afspraak maakt, ontvang ik je persoonlijk in mijn atelier in Boechout bij Antwerpen. Zo bevinden we ons meteen in de juiste setting en kan je een glimp opvangen van hoe het er bij mij achter de schermen aan toe gaat. We starten steevast met een kennismaking bij een lekkere kop koffie, cappuccino of een mocktail. Ik vind het belangrijk om jou eerst wat beter te leren kennen. Dit laat me toe om het ontwerp perfect op jouw persoon af te stemmen. Ook andersom merk ik dat klanten het fijn vinden om meer over mij als designer te weten te komen. We ontwerpen tenslotte samen een one-of-a-kind outfit voor jouw grote dag!

Wellicht vraag je je af: hoe gaat het creëren van zo’n trouwjurk op maat precies in zijn werk? In wat volgt, schets ik met plezier waaraan je je mag verwachten…

Kirrende bruid in de spiegel met een trouwjurk met open rug en korte elegante sleep.

Wie neem ik mee bij het passen van mijn trouwjurk?

Een eerste belangrijke vraag is wie je best meebrengt naar zo’n eerste afspraak. Soms komt een bruid alleen, maar net zo goed brengt ze één of enkele vriendinnen of haar mama mee. Het belangrijkste hierbij is dat je je als bruid op je gemak voelt om de juiste keuzes te kunnen maken. Bij de ene is dit door te kunnen overleggen met vriendinnen of advies te krijgen van haar mama, de ander focust liever volledig op de eigen gedachten. Ik raad hierbij aan om maximaal met 3 extra personen naar een afspraak te komen. Het betreft een zeer persoonlijke benadering en ik vind het als ontwerpster belangrijk om mijn aandacht maximaal op de bruid te kunnen vestigen.

Hoe bereid ik me voor op deze eerste afspraak?

Er zijn bruiden die zich tot in de puntjes voorbereiden voor zo’n eerste afspraak en op voorhand sterk aflijnen wat het ideale design van hun trouwjurk is. Dit kan aan de hand van een moodboard waarmee je aangeeft welke sfeer je wil creëren op je grote dag of met een overzicht van ontwerpstijlen die je aanspreken. Anderen hebben ideetjes opgedaan op basis van mijn vorige creaties en vragen naar een gelijkaardige trouwjurk. Nog andere bruiden maken een afspraak zonder echt voor ogen te hebben hoe hun ideale trouwkleed er uit ziet. Het mooie is dat er geen juist antwoord is op de vraag hoe je je best voorbereidt. Het is maar wat je zelf fijn vindt! Ook al is het idee voor je droomjurk nog niet helder, we komen gegarandeerd tot een ontwerp dat op jouw lijf geschreven is.

Griet Bosselaers assisteert een toekomstige bruid bij de keuze van haar trouwjurk

Het design van je trouwjurk

Jij geeft aan wat je wensen en ideeën zijn en vervolgens neem ik je als designer bij de hand om het ontwerp van je droomjurk te co-creëren. Je leest het goed: co-creëren! Door enkele modellen uit mijn atelier te passen, lijnen we samen af welke pasvorm ideaal aansluit bij jouw lichaam. Als expert bezorg ik je hierbij het nodige advies en geef ik aan waarop je best let bij de keuze van je trouwjurk. Het is niet ongewoon dat bruiden tijdens deze fase merken dat een ander type jurk dan eerst in gedachten, ze toch beter staat. Net zo goed blijft de bruid echter wel bij haar originele idee, maar doet ze wel inspiratie op voor de verdere afwerking.

Na bepaling van de juiste pasvorm, stellen we via mix & match met elementen van verschillende kleedjes het uitzicht van je trouwjurk samen. Wens je een laag uitgesneden rug, een uitdagende split of een lange sleep… dan nemen we dit op in het ontwerp. Zo komen we samen tot een trouwjurk waarin jij je volledig herkent.

Ik maak steeds een ontwerpschets tijdens onze eerste afspraak. Zo zijn we beiden zeker dat we dezelfde jurk voor ogen hebben.

De stof voor je bruidsjurk

Vervolgens kiezen we samen de stof die jij mooi vindt en perfect past bij het gekozen ontwerp. Niet enkel het gevoel en het uitzicht van de stof, maar ook de manier waarop deze valt en beweegt zijn uitermate belangrijk. Dit laatste wordt vaak vergeten en het is net hier dat ik met mijn expertise als ontwerper het verschil maak.

Heb je een voorkeur voor satijn met meer of minder glans, zijde of viscose? Of ga je voor een soepel vallende voile-stof? Ben je fan van de bohemian stijl met typisch wat meer kant of net op zoek naar een minimalistische trouwjurk afgewerkt met een klein streepje elegante kant? Ik geef advies, jij kiest.

Stoffen in het atelier van Griet Bosselaers

Wanneer de stofkeuze vastligt, richten we ons op de detailafwerking van jouw trouwjurk op maat. We kiezen samen bijpassende knopen, lintjes en het type sluiting, zodat elk element bijdraagt aan een harmonieus geheel.

Ik geef je tot slot ook graag een stukje van de gekozen stof(fen) mee. Zo kan je reeds op zoek naar bijpassende schoenen, lingerie en accessoires.

Naalden op een magneet in het atelier van Griet Bosselaers

Opname van je maten

Op het einde van deze eerste afspraak neem ik je maten in detail op. Zo kan ik de trouwjurk perfect naar jouw lichaam vormgeven. Wel belangrijk hierbij is dat je aangeeft zwanger te zijn of verwacht nog enkele kilootjes kwijt te spelen tegen je grote dag. Hiermee houd ik dan uiteraard rekening bij de realisatie van je jurk en timing van de doorpasmomenten. Zo zit je trouwjurk gegarandeerd als gegoten op je grote dag.

Hoeveel kost een trouwjurk op maat?

De prijs voor een unieke trouwjurk op maat bedraagt €1.400 tot €2.400 bij Griet Bosselaers en is afhankelijk van de stofkeuze en moeilijkheidsgraad van het ontwerp. Bij onze eerste afspraak geef ik je al een richtprijs mee. Vervolgens bezorg ik je binnen de twee dagen een detailofferte met een verder uitgewerkte ontwerptekening en bijhorende omschrijving van jouw one-of-a-kind trouwjurk. Na voorafbetaling van 50% van het offertebedrag ga ik aan de slag. Ik werk de patronen uit, knip de stoffen en assembleer jouw trouwjurk.

Griet Bosselaers past een nieuwe jurk bij een bruidsmeisje in het atelier in Boechout

Twee doorpasmomenten

Bij de eerste doorpas of fitting passen we jouw nieuwe jurk. We gaan na of er nog kleine aanpassingen vereist zijn om perfect aan te sluiten op jouw lichaam. Vergeet hierbij zeker je bijhorende schoenen en ondergoed niet. Zo kunnen we meteen de juiste lengte afstemmen op de hakhoogte van je schoenen.

Enkele weken later glip je tijdens het tweede doorpasmoment nog een laatste keer in je jurk voor de grote dag. Dit is het moment voor de laatste kleine aanpassingen aan de pasvorm. Vergeet ook nu je ondergoed en schoenen niet.

Eénmaal een schittering in je ogen, ben je helemaal klaar om je droomjurk mee naar huis te nemen! Als extraatje bezorg ik je op het einde van de rit ook het met de hand getekend ontwerp van jouw unieke trouwjurk. Leuk om op een speciaal plekje in huis tegen de muur te hangen of op te nemen in je trouwboek! 

Ziezo, nu ben je volledig op de hoogte. Hopelijk ontmoet ik je binnenkort in mijn atelier ;-).

Wil je graag meer weten over mijn bruidsmode? Lees dan hier verder op mijn blogpagina.

Een unieke trouwjurk op maat, ook iets voor jou?

Wanneer je bij Griet Bosselaers een eerste afspraak maakt, ontvang ik je persoonlijk in mijn atelier in Boechout bij Antwerpen. Zo bevinden we ons meteen in de juiste setting en kan je een glimp opvangen van hoe het er bij mij achter de schermen aan toe gaat. We starten steevast met een kennismaking bij een lekkere kop koffie, cappuccino of een mocktail. Ik vind het belangrijk om jou eerst wat beter te leren kennen. Dit laat me toe om het ontwerp perfect op jouw persoon af te stemmen. Ook andersom merk ik dat klanten het fijn vinden om meer over mij als designer te weten te komen. We ontwerpen tenslotte samen voor jou een one-of-a-kind trouwoutfit!

Wellicht vraag je je af: hoe gaat het creëren van zo’n trouwjurk op maat precies in zijn werk? In wat volgt, schets ik met plezier waaraan je je mag verwachten…

Kirrende bruid in de spiegel met een trouwjurk met open rug en korte elegante sleep.

Wie neem ik mee bij het passen van mijn trouwjurk?

Een eerste belangrijke vraag is wie je best meebrengt naar zo’n eerste afspraak. Soms komt een bruid alleen, maar net zo goed brengt ze één of enkele vriendinnen of haar mama mee. Het belangrijkste hierbij is dat je je als bruid op je gemak voelt om de juiste keuzes te kunnen maken. Bij de ene is dit door te kunnen overleggen met vriendinnen of advies te krijgen van haar mama, de ander focust liever volledig op de eigen gedachten. Ik raad hierbij aan om maximaal met 3 extra personen naar een afspraak te komen. Het betreft een zeer persoonlijke benadering en ik vind het als ontwerpster belangrijk om mijn aandacht maximaal op de bruid te kunnen vestigen.

Hoe bereid ik me best voor?

Er zijn bruiden die zich tot in de puntjes voorbereiden voor zo’n eerste afspraak en op voorhand sterk aflijnen wat het ideale design van hun trouwjurk is. Dit kan aan de hand van een moodboard waarmee je aangeeft welke sfeer je wil creëren op je grote dag of met een overzicht van ontwerpstijlen die je aanspreken. Anderen hebben reeds ideetjes opgedaan op basis van mijn vorige creaties en vragen naar een gelijkaardige trouwjurk. Nog andere bruiden maken een afspraak zonder echt voor ogen te hebben hoe hun ideale trouwkleed er uit ziet. Het mooie is dat er geen juist antwoord bestaat op de vraag hoe je je best voorbereidt. Het is maar wat je zelf fijn vindt! Ook al is het idee voor je droomjurk nog niet helder, we komen gegarandeerd tot een ontwerp dat op jouw lijf geschreven is.

Griet Bosselaers assisteert een toekomstige bruid bij de keuze van haar trouwjurk

Het design van je trouwjurk

Jij geeft aan wat je wensen en ideeën zijn en vervolgens neem ik je als designer bij de hand om het ontwerp van je droomjurk te co-creëren. Je leest het goed: co-creëren! Door enkele modellen uit mijn atelier te passen, lijnen we samen af welke pasvorm ideaal aansluit bij jouw lichaam. Als expert bezorg ik je hierbij het nodige advies en geef ik aan waarop je best let bij de keuze van je trouwjurk. Het is niet ongewoon dat bruiden tijdens deze fase merken dat een ander type jurk dan eerst in gedachten, ze toch beter staat. Net zo goed blijft de bruid echter wel bij haar originele idee, maar doet ze wel inspiratie op voor de verdere afwerking.

Na bepaling van de juiste pasvorm, stellen we via mix & match met elementen van verschillende kleedjes het uitzicht van je trouwjurk samen. Wens je een laag uitgesneden rug, een uitdagende split of een lange sleep… dan nemen we dit op in het ontwerp. Zo komen we samen tot een trouwjurk waarin jij je volledig herkent.

Ik maak steeds een ontwerpschets tijdens onze eerste afspraak. Zo zijn we beiden zeker dat we dezelfde jurk voor ogen hebben.

Stoffen in het atelier van Griet Bosselaers

De stof voor je bruidsjurk

Vervolgens kiezen we samen de stof die jij mooi vindt en perfect past bij het gekozen ontwerp. Niet enkel het gevoel en het uitzicht van de stof, maar ook de manier waarop deze valt en beweegt zijn uitermate belangrijk. Dit laatste wordt vaak vergeten en het is net hier dat ik met mijn expertise als ontwerper het verschil maak.

Heb je een voorkeur voor satijn met meer of minder glans, zijde of viscose? Of ga je voor een soepel vallende voile-stof? Ben je fan van de bohemian stijl met typisch wat meer kant of net op zoek naar een minimalistische trouwjurk afgewerkt met een klein streepje elegante kant? Ik geef advies, jij kiest.

Wanneer de stofkeuze vastligt, richten we ons op de detailafwerking van jouw trouwjurk op maat. We kiezen samen bijpassende knopen, lintjes en het type sluiting, zodat elk element bijdraagt aan een harmonieus geheel.

Ik geef je tot slot ook graag een stukje van de gekozen stof(fen) mee. Zo kan je reeds op zoek naar bijpassende schoenen, lingerie en accessoires.

Naalden op een magneet in het atelier van Griet Bosselaers

Opname van je maten

Op het einde van deze eerste afspraak neem ik je maten in detail op. Zo kan ik de trouwjurk perfect naar jouw lichaam vormgeven. Wel belangrijk hierbij is dat je aangeeft zwanger te zijn of verwacht nog enkele kilootjes kwijt te spelen tegen je grote dag. Hiermee houd ik dan uiteraard rekening bij de realisatie van je jurk en timing van de doorpasmomenten. Zo zit je trouwjurk gegarandeerd als gegoten op je grote dag.

Hoeveel kost een trouwjurk op maat?

De prijs voor een unieke trouwjurk op maat bedraagt €1.400 tot €2.400 bij Griet Bosselaers en is afhankelijk van de stof die je kiest en moeilijkheidsgraad van het ontwerp. Bij onze eerste afspraak geef ik je al een richtprijs mee. Vervolgens bezorg ik je binnen de twee dagen een detailofferte met een verder uitgewerkte ontwerptekening en bijhorende omschrijving van jouw one-of-a-kind trouwjurk. Na voorafbetaling van 50% van het offertebedrag ga ik aan de slag. Ik werk de patronen uit, knip de stoffen en assembleer jouw trouwjurk.

Griet Bosselaers past een nieuwe jurk bij een bruidsmeisje in het atelier in Boechout

Twee doorpasmomenten

Bij de eerste doorpas of fitting passen we jouw nieuwe jurk. We gaan na of er nog kleine aanpassingen vereist zijn om perfect aan te sluiten op jouw lichaam. Vergeet hierbij zeker je bijhorende schoenen en ondergoed niet. Zo kunnen we meteen de juiste lengte afstemmen op de hakhoogte van je schoenen.

Enkele weken later glip je tijdens het tweede doorpasmoment nog een laatste keer in je jurk voor de grote dag. Dit is het moment voor de laatste kleine aanpassingen aan de pasvorm. Vergeet ook nu je ondergoed en schoenen niet.

Eénmaal een schittering in je ogen, ben je helemaal klaar om je droomjurk mee naar huis te nemen! Als extraatje bezorg ik je op het einde van de rit ook het met de hand getekend ontwerp van jouw unieke trouwjurk. Leuk om op een speciaal plekje in huis tegen de muur te hangen of op te nemen in je trouwboek! 

Ziezo, nu ben je volledig mee met het verhaal. Hopelijk ontmoet ik je binnenkort in mijn atelier ;-).

Wil je graag meer weten over mijn bruidsmode? Lees dan hier verder op mijn blogpagina.

Een unieke trouwjurk op maat, ook iets voor jou?

Onze meest

Recente